Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Het wordt koud vannacht !

Het gaat koud worden de aankomende twee nachten. Aankomende nacht gaat het al matig vriezen en misschien gaan we wel in de buurt van de -10 graden komen. Het wordt dus koud!

Heldere nacht

Wolken verdwijnen in de avond en in de nacht is het helder. De wind gaat wegvallen en dat is ideaal voor een flinke afkoeling. Bij ons kan het gaan afkoelen tot -7 graden en vlak bij de grond zelfs tot -10 graden. Het wordt dus koud! Lokaal kan er ook wat mist gaan ontstaan, dit komt doordat het zo juist koud wordt. En die mist belemmert niet alleen het zicht, maar kan ook bij aanvriezen plaatselijk voor gladheid gaan zorgen. Denk hierbij aan bruggen en viaducten. Dinsdagochtend wordt het dus wel even uitkijken voordat je op pad gaat.

Dinsdag veel zon !

Na de koude nacht verdwijnt een eventuele mistbank snel en daarna is het ronduit zonnig. De temperatuur loopt vlot op en in de middag komt het kwik enkele graden boven nul. Het wordt ongeveer 2 tot 4 graden. Wat temperatuur betreft is er weinig verschil ten opzichte van maandag, maar voor het gevoel is het veel minder koud. Dit komt omdat er minder wind staat.

Dinsdagnacht

De nacht naar woensdag belooft weer zo’n koude te worden. Er staat opnieuw amper wind en het kwik daalt nog net iets verder dan in de nacht naar dinsdag. Plaatselijk moet je dan al snel aan -10 graden gaan denken. Het zou strenge vorst betekenen. Ook deze nacht kans op plaatselijke mist en gladheid.

Hoog water in de IJssel bij Zwolle Zuid
Hoog water in de IJssel bij Zwolle Zuid

Gerelateerde artikelen

Back to top button