Kunst & CultuurMagazineMuziekNieuws uit ZwolleVoorpagina

Singer Songwriters bij De Nieuwe Bierton Zwolle – 19 februari

Vrijdag 19 februari 2016 – aanvangstijd 20.00 uur – locatie De Nieuwe Bierton Schellerbergweg 27 Zwolle


Singer Songwriters zamelen geld in voor het KWF

Zwolle – Diverse Singer Songwriters treden vrijdagavond 19 februari op in De Nieuwe Bierton in Zwolle. De artiesten spelen om geld in te zamelen voor KWF tijdens de eerste avond van het Rock The House festival dat in het partycentrum in Zwolle Zuid wordt gehouden.

Line-Up bij de Nieuwe Bierton

De avond kent een prachtige line-up van Singer Songwriters: Lana Wolf, Timo de Jong, ROO, Iris Penning, Lizette van Kuik, Chabliz en Dionysios Pallas.

Lana Wolf

Lana Wolf is geen onbekende bij de muziekliefhebber. Ze was jarenlang de sidekick van radio dj Rob Stenders. Ook als zangeres heeft ze haar sporen al verdient. Op 10-jarige leeftijd stond Wolf in het voorprogramma van BZN. In 2008 nam zij een album op met de Amerikaanse producer Camus Celli, die eerder werkte met Tina Turner. Deze avond brengt ze puur akoestische liedjes met een vleugje country.

Info De Nieuwe Bierton

Timo de Jong

Timo de Jong is het muzikale geesteskind van Timo de Jong. Een muzikant uit Meppel die liedjes schrijft en speelt. Liedjes die een beetje over hem gaan, maar eigenlijk op iedereen van toepassing zijn. Maar ook liedjes over autodieven, koibois en dochters die nog geboren moeten worden. Gelukkig is er altijd wel dat zilveren randje.

ROO

Een combinatie van twee akoestische gitaren en twee stemmen. De broers Alfred en Jaap ROO hebben inmiddels al twee keer op het Bevrijdingsfestival Overijssel gestaan.  In 2015 speelde ROO het voorprogramma voor Douwe Bob en werkt de band aan hun tweede studio-album. Hoewel 10 jaar na hun start als duo de muziek een stuk volwassener klinkt is nog steeds de herkenbare samenzang dominant aanwezig. Thema’s van het veelzijdige singer-songwriter’s duo zijn onder andere avontuur, liefde en afscheid.
Singer-Songwriter-banner-bottom

Iris Penning

Iris speelde in het voorprogramma van onder meer Spinvis, Janne Schra en De Dijk. Ze stond in de finale van de Grote Prijs van Nederland, in Paradiso, en deed mee aan de Popronde.
Poëtische pop, zo zou je de muziek van Penning kunnen omschrijven. Met haar Nederlandstalige teksten is ze misschien nog wel meer een dichter dan een muzikant.

Lizette van Kuik

Zingen is voor Lizette een enorme passie! Met haar stem en boodschap hoopt zij de luisteraar keer op keer te raken. Ze is een all-round zangeres voor verschillende gelegenheden.
Info De Nieuwe Bierton

Chabliz

Avontuurlijke nederlands pop-noir band met betoverende zangeres met maar liefst vier octaven stembereik. Twee albums uitgebracht: een live-album en een studio album. Beide kregen veel goede pers recensies in de Nederlandse en internationale media.

Dionyssios Passas

Dionysios Passas is een singer-songwriter afkomstig uit Griekenland. Sinds 2003 werkt hij als professioneel muzikant in Nederland. Hij zingt, schrijft muziek en speelt diverse instrumenten, zoals gitaar, baglamas (een Grieks snaarinstrument), drums en keyboard. Hij treedt op in kleine theaters, restaurants en op feesten en partijen. Naast Griekse muziek (traditioneel en modern) houdt hij van diverse muziekstijlen: pop, rock, hip hop, folk, fusion en jazz. Zijn eigen muziek is een combinatie van verschillende stijlen (het meeste pop rock met invloeden van jazz en soul), waarbij ook zijn Griekse afkomst te beluisteren is.


Kaartverkoop : voorverkoop 6 euro – Aan de deur : 7,50 euro

Info De Nieuwe Bierton

Singer-Songwriter-banner-bottom

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button