BouwKabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Het Rijk investeert 3,3 miljoen euro in Zwartewaterallee

Zwolle – Het rijk heeft 3,3 miljoen euro in de woningen aan de Zwartewaterallee geïnvesteerd. Er komen 1300 woningen bij en aanpassingen aan de infrastructuur en buitenruimte. Wethouder Ed Anker is tevreden met de bijdrage. “Het ministerie laat hiermee blijken dat Zwolle een belangrijke regio is en erkent de grote opgaven die er ligt voor extra woningen. Dankzij deze erkenning is dit ook een belangrijke dag voor alle Zwollenaren die op zoek zijn naar een betaalbare woning.”

Anker vervolgt: “Met behulp van de investering van het Rijk kunnen we aan de slag om van het gebied langs de Zwartewaterallee voor meer mensen een fijne woonplek te maken. Want wanneer er op deze plek meer mensen gaan wonen, zijn er aanpassingen nodig. Bijvoorbeeld als het gaat om de buitenruimte en de bereikbaarheid. Door deze investeringen kunnen we onder andere kruispunten aanpakken en betere wandel- en fietsroutes maken. Doordat hier nu geld voor beschikbaar is, kunnen er ook sneller betaalbare woningen gebouwd worden. En dat is hard nodig.”

Het ministerie van BZK heeft op 19 februari bekend gemaakt dat de aanvraag van de gemeente Zwolle voor de Woonimpuls-gelden is geaccepteerd. Zwolle heeft nu 3,3 miljoen euro in ontvangst genomen om veranderingen te maken aan de Zwartewaterallee en 1300 woningen te bouwen.

Veel plannen

Vastgoedondernemers zijn met allerlei ideeën gekomen om een gebiedsvisie te ontwikkelen. Bijvoorbeeld worden kantoren omgebouwd naar woningen, of woningen gebouwd op braakliggende terreinen. Inwoners hadden in de zomer van 2019 de kans om hun plannen op tafel te brengen. Volgens buurtbewoners konden de verbindingen naar de stad beter. Hier gaat nu aan gewerkt worden.

Volgens de gemeente is het belangrijk dat de Zwartewaterallee een plek wordt voor verblijf, duurzaamheid en groen. Door de bijdrage van het Rijk is het mogelijk om alle plannen waar te maken.

Deze panden worden appartementen:

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Obrechtstraat 30 (voormalige Kwikfit)

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Obrechtstraat 28 (Kantoorgebouw de Hooglear)

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Zwartewaterallee 27-74 (La Diligenceterrein, braakliggend terrein t.p.v. het kantoor van EY)

Hier komt nieuwe infrastructuur:

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Kruispunt Monteverdilaan | Zwartwaterallee

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Kruipunt Middelweg | Bachlaan

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Rotonde Rijnlaan | Eemlaan

Gerelateerde artikelen

Back to top button