Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVerkiezingen 2019VoorpaginaZwolle Kiest

Henk Jan Meijer en Theo Rietkerk geïnstalleerd als Eerste Kamer lid

Zwolle – De Zwolse burgemeester Henk Jan Meijer en bestuursvoorzitter van het College van Bestuur van Landstede Theo Rietkerk zijn dinsdag geïnstalleerd als lid van de Eerste Kamer. Dit gebeurde tijdens de plenaire vergadering in Den Haag. In totaal zijn 75 leden geïnstalleerd op grond van de definitieve vaststelling van de uitslag van de Eerste Kamerverkiezingen, die de Kiesraad op vrijdag 31 mei 2019 bekend heeft gemaakt. Meijer is aangetreden voor de VVD, Rietkerk voor het CDA. Ze neming zitting in de Kamer voor de periode 2019-2023. De VVD heeft 12 zetels in de Eerste Kamer, het CDA 9 zetels.

RTV Focus sprak begin maart met de toen nog kandidaat Eerste Kamer leden Burgemeester Henk Jan Meijer en Landstede bestuursvoorzitter Theo Rietkerk.

Henk Jan Meijer © RTV Focus Zwolle
Theo Rietkerk © RTV Focus Zwolle
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button