EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

‘Heel veel liefde’ maakt de beste oliebol

Zwolle – Wat maakt nou een oliebol tot een goede oliebol? Voor oliebollenverkoopster Annemarie Sipkema, die een kraam heeft op de Grote Markt, is het heel veel liefde! Sipkema gebruikt geen dierlijke producten zoals melk en eieren. “Goed beslag en goede kwaliteit olie maken de lekkerste oliebol.” Voor Sipkema is oudjaar de mooiste tijd van het jaar. “Ik maak mensen blij en het is een ontzettend stuk vrijheid”.

Ook bij de Stadsbakker van Arend Kistemaker is het een komen en gaan van mensen die graag zijn oliebollen willen hebben. Kistemaker draait rondom oudjaar overuren in de ‘productie’ van zijn oliebollen. Hij heeft er zelfs een soort kleine productiestraat voor. Maar het blijft ambacht, want ook al heeft hij een beetje hulp van de oliebollenmachine, toch staat hij zelf dagen lang het apparaat te bedienen en het beslag te draaien samen met zijn team.

 

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button