Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Echtpaar Wink – Hulzentop 70 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Wink – Hulzentop waren op zondag 29 december 70 jaar getrouwd. Vandaag kwam Burgemeester Peter Sneijders het echtpaar persoonlijk feliciteren.

De heer Johan Wink is geboren op 23 januari 1926 in de Kievitshaar te Avereest. Mevrouw Grietje Wink-Hulzentop is geboren op 18 juli 1929 te Ruinerwold. De heer en mevrouw Wink hebben zes kinderen, zes kleinkinderen en acht achterkleinkinderen.

Ze hebben elkaar ontmoet tijdens dansavonden in Takens. Mevrouw Wink mocht graag dansen, terwijl meneer Wink genoot van een drankje. Ze zijn op 29 december 1949 getrouwd in Kievitshaar. Helaas was er op dat moment geen geld voor een mooie jurk, ringen en een feestje. De trouwringen zijn dan ook in een later stadium alsnog aangeschaft.

In 1956 zijn ze in Zwolle komen wonen in de wijk Assendorp. Eerst is de heer Wink een tijd in de kost geweest. Op het moment dat er een huis werd gekocht in Zwolle is mevrouw Wink met twee kinderen ook naar Zwolle verhuisd. Hier zijn de jongste vier kinderen geboren. De heer Wink heeft bijna 40 jaar als Hoofdconducteur gewerkt bij de Nederlandse Spoorwegen, zonder ook maar een dag ziekteverzuim. Vanuit Assendorp ging de heer Wink altijd lopend naar zijn werk.

Mevrouw Wink zorgde voor de kinderen en was daarnaast actief in de ouderraad op de basisschool van de kinderen. Ook werkte ze als vrijwilliger bij de Stichting Welzijn ouderen, waarbij ze de oudere medemens hielp waar het nodig was. Naast het werk en de bezigheden in de buurt stonden meneer en mevrouw altijd klaar voor de kinderen en kleinkinderen.

Meneer Wink heeft geholpen bij menig verbouwing van de huizen van zowel de kinderen als van de oudste twee kleinkinderen en mevrouw Wink is erg handig met de haak- en breinaald. Dit leverde mooie vesten en truien op voor de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen, want mevrouw Wink is nog steeds actief met breien en haken.

Nu de gezondheid van beiden langzaam minder wordt, staan de kinderen en kleinkinderen voor hen klaar. En met deze hulp en de hulp van de thuiszorg, welke zeker driemaal per dag komt, kunnen ze nog steeds zelfstandig wonen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button