CoronavirusKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hedon-concept Danslokaal krijgt vertaalslag naar TV

Zwolle – Danslokaal Voor TV wordt vanaf zondagmiddag 7 maart 14:00u om de week uitgezonden op RTV Focus, de stadszender van Zwolle. Het is de vertaalslag naar TV van Danslokaal in Hedon, de dansmiddag voor senioren. Iedere uitzending zal er een dansstijl centraal staan waarbij kijkers worden aangemoedigd om voor de TV mee te doen. Gina Maria neemt de presentatie voor haar rekening en zal alle passen luid en duidelijk uitleggen.

Vanaf het moment dat het coronavirus en de maatregelen hun intrede deden, heeft Hedon een streep moeten zetten door Danslokaal. Het succesvolle concept dat het Zwolse poppodium Hedon samen met WIJZ Welzijn, KYK entertainment, ZwolleDoet en SamenZwolle organiseert, staat in het teken van een middag vol dansbare deuntjes uit de jaren ’50 en ’60 en is geënt op het ontmoeten van nieuwe mensen. Danslokaal staat voor
een gezellige middag waar er, net als vroeger, volop kan worden gedanst: van swingen, jiven, twisten tot en met de boogiewoogie.

“De corona maatregelen treffen ouderen extra hard, broodnodig sociaal contact is beperkt en sommige ouderen komen amper buiten. Door Danslokaal als televisieformat aan te bieden, willen we ouderen ‘corona proof’ een fijne middag bieden. Als initiatiefnemers hebben we wel eens gezegd ‘Danslokaal voor TV is een uurtje uit achter de buis’. Daar gaan we voor, heerlijk samen dansen en plezier maken. Dankzij de samenwerking met RTV Focus wordt dit nu realiteit”, aldus Simone Boshove van SamenZwolle. Samen Ouderen presenteert het Dans Lokaal voor TV! Mogelijk gemaakt door WijZ Welzijn, Hedon, SamenZwolle, KYK Entertainment en RTV Focus. Samen Ouderen is een initiatief van diverse (zorg)partners, om Zwolse ouderen een mooie dag invulling te geven.

Meer informatie
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Bekijk ook
Close
Back to top button