112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Harde knallen in Zwolle-Zuid; arrestatieteam overmeestert verwarde man

Zwolle – In Zwolle-Zuid is rond twee uur ’s middags een bewoner uit een woning gehaald aan de Wolthuismarke. Het gaat om een verwarde man die dreigde zijn woning op te blazen door de gaskraan open te draaien.

Rond half één troffen buurtbewoners de man roepend aan op zijn balkon. Daarop werd de politie ingeschakeld. De man dreigde zijn woning op te blazen, waarna de agenten de bewakingseenheid hebben opgeroepen en even later ook het arrestatieteam.

Binnen een half uur waren twee arrestatieteams aanwezig. De man werd vervolgens rond twee uur overmeesterd. Op het balkon op de tweede etage van het appartementencomplex stonden leden van een arrestatieteam met flashbangs (flitsgranaten met harde knal en licht om af te leiden) in de aanslag. Vanaf de andere zijde vielen andere leden van het team binnen om de bewoner te overmeesteren. De knallen van de flashbangs waren in de wijde omtrek te horen.

De ambulance stond klaar om de verwarde man op te vangen. Hij is onder begeleiding van een AT-er overgebracht naar het ziekenhuis omdat hij mogelijk gewond is geraakt.

Positie op kaart betreft de straat Wolthuismarke in Zwolle-Zuid

;

Gerelateerde artikelen

Back to top button