EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

‘Hanze’, ‘Water’ en ‘Greenline – Castles and countryhomes’ en 40 miljoen voor meer toerisme

Zwolle / Overijssel – Overijssel moet aantrekkelijker worden voor toeristen. De sector, waar meer dan 32.000 mensen in werken, is van groot belang voor de provincie.  Daarom is woensdag het nieuwe investeringsplan ‘Overijssel maakt werk van gastvrijheid en vrije tijd’ besproken in de Provinciale Staten vergadering.

Het voorstel richt zich op de verdere verbetering van de vrijetijdssector in Overijssel. Veel aandacht is er voor het aantrekken van internationale gasten. De plannen betekenen een belangrijke impuls voor de regionale economie en de werkgelegenheid.

Metrolijnen

Belangrijke aandachtspunten in het investeringsprogramma zijn de plannen voor drie zogenaamde ‘metrolijnen’. Deze hebben tot doel om meer internationale gasten naar Overijssel te halen. Die ontwikkeling gebeurt in samenwerking met het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). Focus ligt op de thema’s  ‘Hanze’, ‘Water’ en ‘Greenline – Castles and countryhomes’. De marketing van de vijf toeristische A-merken in Overijssel (Salland, Vechtdal, Twente, IJsseldelta en WaterReijk) en de Hanzesteden wordt op deze strategie afgestemd.

Meer internationale bezoekers

De ondernemers in de vrijetijdssector in Overijssel(vaak familiebedrijven en goed voor 32.870 banen) speelden een cruciale rol bij de totstandkoming van het investeringsvoorstel. Brancheorganisaties, overheden, natuur- en marketingorganisaties, onderwijs en onderzoekinstellingen hebben elkaar gevonden op het gemeenschappelijke thema van de vrijetijdseconomie. ‘Met elkaar maken wij Overijssel interessant voor (internationale) bezoekers.’ De samenwerking leidde in maart 2016 tot het programma ‘Overijssel maakt werk van gastvrijheid en vrije tijd 2016 – 2020’. Voor de uitvoering van dit programma is 40 miljoen euro nodig, geld dat bijeengebracht moet worden door ondernemers uit de sector, het Rijk, provincie en gemeenten en Europa. Van de provincie Overijssel wordt een participatie van 10 miljoen gevraagd.

Op 6 juli beslissen Provinciale Staten van Overijssel over het investeringsvoorstel.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button