HandbalNieuws uit ZwolleSport

Handballers Travelbags/HV Zwolle streken thuis de winst op tegen Blauw Wit op de ongebruikelijke zaterdagavond

Zwolle – Voor de tweede keer op rij moesten de heren van Zwolle op een zaterdagavond spelen. Dit keer was het een thuisduel en was de tegenstander Blauw Wit uit Ruurlo. De heren van Blauw Wit waren het seizoen verliezend begonnen met een 25-30 nederlaag tegen UGHV. Voorafgaande duels tussen Zwolle en Blauw Wit voorspelden al dat er een verhit duel te wachten stond.

Rond half 9 gaf de scheidsrechter het startsein voor de tweede competitiewedstrijd van het seizoen, voor Zwolle. Waar Blauw Wit ietwat slordig begon, was Zwolle juist wel scherp in de beginfase van de wedstrijd. Dit werd gereflecteerd in de stand, het stond

5-0, voordat de mannen uit Ruurlo voor het eerst het doel wisten te vinden. Dit kwam ook voor een groot gedeelte door een erg sterk optreden van keeper Dennis Borst.

De tegenstander begon in hun eigen ritme te komen, wat bij de mannen van Zwolle zorgde voor wat onrust. De aanvallen liepen een tijdje niet zo lekker als bij de start en de afronding liet ook te wensen over. Door het benutten van twee penalty’s wist Blauw Wit de stand terug te halen tot 8-7 en was de spanning weer volledig terug in de wedstrijd. Zwolle scoorde hierna voor zichzelf een penalty en beide teams scoorden nog twee keer voordat de rust aanbrak. Ruststand: 11-9.

In de kleedkamer sprak trainer Peter Born zijn spelers toe en benadrukte hij dat er echt beter afgerond moest worden. Ook moesten de heren zich niet zo mee laten slepen door de onenigheid in het veld, wat soms slim werd uitgelokt door de tegenstander.

De tweede helft begon gelijk weer sterk door Zwolle. De woorden van de trainer hadden duidelijk effect op de spelers, aangezien de kansen een stuk beter afgemaakt werden en de voorsprong werd vergroot. De snelheid van de aanvallen was vooral een grote factor, waardoor dit gat kon vallen. Bij een stand van 20-12 kwam er weer een beetje onrust in het team, maar door een aantal fantastische reddingen van keeper Arno te Wiele kon Zwolle weer sneller schakelen als er even een dipje in het spel zat.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button