HandbalNieuws uit ZwolleSport

Na winst in de beker pakten Travelbags/HV Zwolle handbalsters hun tweede winst in de week

Zwolle – Dames 1 van Travelbags/HV Zwolle. Na een zware start van het nieuwe seizoen met twee nederlagen, waren de dames vandaag gebrand om te laten zien wat ze in huis hebben.

De wedstrijd begon stroef en enigszins chaotisch, de dames moesten goed uitvogelen hoe ze deze ploeg onder controle moesten houden. Door de sterke cirkelspeelsters van ESCA moest de verdediging van Zwolle ten allen tijden 100% alert blijven. De punten vielen aan beide kanten, en de stand ging in de eerste helft gelijk op.

Dit resulteerde in het feit dat Dames 1 van Zwolle de rust in ging met een gelijke stand.

Na een goede bespreking in de kleedkamer van coach Hermann Dalbke, gingen de dames met goede moed de tweede helft in. De tweede helft begon zeer sterk met een aantal breaks van Zwolle, wat er voor zorgde dat Zwolle met een voorsprong eindigde van vier punten.  Eenmaal de smaak te pakken, pakte Zwolle door terwijl ESCA daarentegen de controle begon kwijt te raken. Er vielen meerdere penalties in het voordeel van Zwolle en daarbij een rode kaart bij ESCA.

Zwolle pakte voordeel en trok het gat groter. Eindelijk stond het team, zoals de eerste twee wedstrijden van het seizoen het verlangen is geweest. Zwolle bleef rustig, speelde eigen spel en benutte elke kans, wat zorgde voor een eindstand van 32-24.

Aankomende week zijn de dames een weekend vrij, maar 26 oktober zijn ze weer van de partij.