Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Grote kans op sneeuwinfarct maandagmiddag en avond

Zwolle – Na de vele sneeuw van deze zondag verwacht Weerplaza maandag opnieuw forse sneeuwval. De meeste sneeuw valt in de middag en tijdens de avondspits. De situatie op de wegen kan daardoor extreem lastig worden. Weerplaza verwacht in grote delen van het land aanhoudende sneeuwval, mogelijk oplopend tot 15 cm verse sneeuw op een enkele plek. Waar de meeste sneeuw gaat vallen, is nog onzeker, maar voorlopig gaan de meteorologen uit van een gebied van Brabant via Utrecht en Gelderland naar Overijssel en Drenthe.

 

 

Hoe ziet de maandag eruit?

Tijdens de ochtend is het weerbeeld nog rustig. Wel kan het glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten en sneeuw(resten) bij temperaturen rond het vriespunt. Ook is dichte mist mogelijk. In de loop van de ochtend gaat het vanuit het zuiden sneeuwen. De sneeuw trekt naar het noorden en strekt zich ’s middags als een langgerekte tong uit die globaal loopt van Groningen naar Zeeland. In delen van Limburg gaat het ’s middags waarschijnlijk even regenen. Ook ’s avonds blijft de sneeuwval aanhouden, wel trekt de neerslag dan geleidelijk oostwaarts. Vanuit het westen wordt de situatie op de weg dan langzaam beter. Helemaal droog wordt het pas in de nacht naar dinsdag.

Geen paniekzaaierij

Bovenstaande weersverwachting is gebaseerd op de laatste weerkaarten en niet bedoeld als paniekzaaierij. Door de laatste cijfers te interpreteren en de weersituatie in ogenschouw te nemen is dit het beeld dat er nu uit komt rollen. ‘Veel sneeuw, onder andere in de Randstad’. Het is een bijzondere weersituatie die niet heel vaak voorkomt. Een weersituatie die voor miljoenen Nederlanders hinder kan gaan opleveren, maar op hetzelfde moment ook voor veel plezier zal zorgen. Hou de weersverwachtingen de komende 24 uur goed in de gaten. Ons advies voor nu: mijd het verkeer morgenmiddag en -avond als dat tot de mogelijkheden behoort. Calculeer anders (heel veel) extra reistijd in en bedenk na maandag verdwijnen de winterse perikelen snel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button