112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

ProRail over maandag: ‘Tijdens avondspits hinder door sneeuw zeer groot’

Zwolle –  Maandag 11 december, wordt met name in de middag en in de avond opnieuw veel sneeuw en dus overlast verwacht voor treinreiziger. Tijdens de avondspits zal de hinder door sneeuw voor reizigers zeer groot zijn. Reizigers krijgen het dringende advies om hier rekening mee te houden en hun reis hierop aan te passen.

NS en ProRail passen voor maandag de dienstregeling aan. Er rijden  minder treinen dan op een gewone werkdag. Op de meeste plekken in Nederland rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier of elke tien minuten. Door de dienstregeling aan te passen ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor op te lossen.

Sneeuw- en storingsploegen

Daarnaast houdt ProRail extra sneeuw- en storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand. Ondanks de aangepaste dienstregeling en de extra maatregelen kunnen reizigers hinder ondervinden van het weer. NS en ProRail werken er hard aan om de gevolgen hiervan zo beperkt mogelijk te houden en eventuele verstoringen zo snel mogelijk te verhelpen.

©He Lampie – Lambert van Balen

Plan je treinreis

Treintijden kunnen gewijzigd zijn door de start van de dienstregeling 2018 of vanwege de aanpassing als gevolg van het winterweer. NS adviseert reizigers om vlak voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen voor een actueel reisadvies en waar mogelijk buiten de spits te reizen. De aangepaste dienstregeling kan gevolgen hebben voor de treinreis met mogelijk drukkere treinen of extra overstappen.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button