Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

‘Grootouders voor het Klimaat’ demonstreren op Grote Markt

Zwolle – Demonstrerende opa’s en oma’s donderdagmiddag op de Grote Markt in Zwolle! ‘De Grootouders voor het Klimaat’ voeren daar actie voor een degelijk klimaatbeleid. De groep wil het publiek laten weten dat de wereld ook leefbaar gehouden moet worden voor toekomstige generaties. ‘Ook voor onze kinderen en kleinkinderen’, staat er dan ook op de spandoeken die de actievoerders hebben meegenomen.

Voorbijgangers worden actief aangesproken door de ‘Grootouders’. Actievoerder Jan Woltinge maakt zich grote zorgen over het klimaat: “Het gaat niet goed. Maar het moet nog wel goed gaan komen. Daarom staan wij hier. Om met die mensen het er over te gaan hebben dat we wat moeten gaan doen. ” Woltinge benadrukt dat er veel te weinig gebeurd. Met flyers sporen ze het publiek aan om vooral een groene stem uit ter brengen met de Provinciale Staten verkiezingen: “Mensen zouden zich moeten verdiepen in de partijprogramma’s of gebruik maken van de groene kieswijzer.”

Het publiek zou daarbij moeten letten op partijen met concrete plannen voor onder andere duurzame energie, duurzame mobiliteit en bijvoorbeeld afbouw fossiele energie. “Hoe langer we wachten met maatregelen, hoe lastiger het wordt”, meldt de groep via de flyer.

Een kernteam van een aantal grootouders startte eind 2016 met de beweging de ‘Grootouders voor het Klimaat’. Onder deze naam zetten opa’s en oma’s zich in voor verschillende activiteiten, gericht op de aarde leefbaar houden voor de volgende generatie. Wat er precies moet gebeuren om dit voor elkaar te krijgen, laat de beweging aan de medemens.

Gerelateerde artikelen

Back to top button