112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Groep PEC Zwolle supporters opgepakt in Eindhoven

Zwolle – Rond de wedstrijd PSV tegen PEC Zwolle was het gisteravond onrustig in Eindhoven. Omdat er aanwijzingen waren dat groepen supporters erop uit waren de confrontatie met elkaar op te zoeken, werd door de politie extra opgelet. Toen de sfeer grimmiger werd, is de ME ingezet om de rust te herstellen. In totaal werden 39 aanhoudingen verricht.

De aangehouden personen waren allen afkomstig uit Zwolle en omgeving. Een groep van zo’n 20 personen hield zich op bij een café op de Aalsterweg in Eindhoven en werkte niet mee aan het controleren van hun identiteitsbewijs. Toen de groep zich tegen de agenten keerde, zijn zij aangehouden.

Voor het overbrengen van alle verdachten naar het politiebureau in Eindhoven is door dienstdoende agenten een passerende lijnbus gevorderd. Zo konden de arrestanten snel afgevoerd worden en kon de rust op straat zo snel mogelijk terugkeren. De passagiers uit de bus is gevraagd om de volgende bus te nemen.

Alle aangehouden verdachten zijn in de loop van de avond en nacht heengezonden. Zij zullen binnenkort nog nader gehoord worden over hun aandeel in de onregelmatigheden.

Na afloop van de wedstrijd kreeg de politie ook nog een signaal dat een grote groep mensen aan het vechten was in de trein die vanuit Eindhoven was vertrokken naar Weert. De trein werd op station Geldrop stilgezet om de vechtersbazen eruit te halen. Daarbij werd een 23 jarige man uit Helmond aangehouden.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button