Nieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Groen Links: Fast fashion & big retail zijn Linke Soep!

Zwolle – Welk leed en onrecht gaat er schuil achter dat goedkope truitje dat je laatst bij een winkel zoals de C&A, Zara, Primark of H&M hebt gekocht? In landen als Bangladesh werken ontelbare arbeiders in mensonterende omstandigheden voor een hongerloontje. Vaak horen we er pas van als een complete fabriek van ellende instort… De wereld van fast fashion en big retail is Linke Soep! Weten hoe je bewustere keuzes maakt? GroenLinks Zwolle organiseert 15 april a.s. vanaf 18:00 uur een thema-avond in café De Hete Brij.

Iedere editie van Linke Soep vraagt aandacht voor een mondiale uitdaging. En de textielbranche is er zo één: niet alleen is het een van de meest vervuilende industrieën ter wereld, ook zijn werknemers – vaak uit Azië – meestal niet meer dan moderne slaven.

De avonden hebben een informeel en oplossingsgericht karakter. Kom vanaf 18:00 uur genieten van elkaars gezelschap en een (gratis) soepje. Burgerraadsleden Map Renes en Eildert Noorda heten je graag welkom. Daarna is het woord aan onze gastsprekers. Gonny Jeths deelt haar ervaringen als kleine maar eerlijke mode-ondernemer. En de Zwolse Femia Huisman is vanuit een passie voor eerlijke mode haar eigen webwinkel gestart. Luister, stel gerust kritische vragen en denk mee!

Meld je even aan via linkesoep@groenlinkszwolle.nl – dan zorgen wij voor voldoende soep! Linke Soep vindt plaats in de bovenzaal van café De Hete Brij, aan de Nieuwe Markt 9.

Gerelateerde artikelen

Back to top button