Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleTV KortTV ZwolleVoorpagina

Griezelen in de Griezelbus luidt Kinderboekenweek 2017 in bij Waanders

Zwolle – Griezelen in de Griezelbus! Het kon woensdagmiddag bij boekhandel Waanders in de Broeren in Zwolle. De bus, die genoemd is naar de boeken van Paul van Loon, was even uitgeleend door het Limburgs museum. Het vormde de aftrap van de Kinderboekenweek in Zwolle bij de bijzondere boekhandel in de stad.

De bus sloot naadloos aan bij het thema. Want kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek 2017, die loopt van woensdag 4 oktober tot en met zondag 15 oktober 2017.

Kattensoep

De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Janneke Schotveld, Zij bezoekt volgende week zaterdag Waanders in de Broeren om haar boek te signeren. De auteurs van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2017 zijn illustrator Martijn van der Linden en schrijfster Maranke Rinck. Zij werkten eerder samen aan de Prentenboeken Memorykonijn en Tangramkat (Lemniscaat).

Tot en met 14 oktober zijn er bij de boekhandels en de Stadkamer verschillende leuke activiteiten voor kinderen om het leesplezier te vergroten.

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Op grote schaal haken bibliotheken, het onderwijs, boekhandels en culturele centra hierop in. Het jaarlijks wisselende thema van de Kinderboekenweek dient als leidraad bij de organisatie van de vele activiteiten.
Tags
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close