Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoorpagina

Video – Goalball, een sport voor iedereen!

Dutch Open Goalball Cup in Het Anker

‘Quiet please!’ klonk het dit weekend keer op keer door de sporthal Het Anker in Zwolle. Een fluitje en dan een rinkelende bal. Die stilte is nodig omdat de spelers de bal niet kunnen zien, maar op het gehoor de bal in de bijna zaal-brede goal van de tegenstander moeten krijgen.

Dog Cup

Afgelopen zaterdag en zondag speelden teams uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Italië in meerdere wedstrijden tegen elkaar in de Dutch Open Goalball Cup (DOG Cup). Dit internationale toernooi is georganiseerd door de Goalball Zwolle. Deze Cup is meteen een voorbereiding op het EK Goalball dat in augustus 2023 in Nederland zal plaatsvinden.

Website Goalball Zwolle

(Tekst gaat verder onder foto’s)

Goalball – Foto ©Naomi Everts RTV Focus Zwolle
Goalball – Foto ©Naomi Everts RTV Focus Zwolle
Goalball is een balsport voor mensen met een visuele handicap. Het werd in 1946 bedacht door de Oostenrijker Hanz Lorenzen en de Duitser Sepp Reindle ter rehabilitatie van veteranen uit de Tweede Wereldoorlog met een visuele beperking. Goalballspelers dragen een afgeplakte skibril, waardoor ook sporters zonder een visuele beperking deze sport beoefenen.

Goalball Zwolle

Volgens bestuurslid van de Zwolse goalball Bas Brekelman proberen zij met dit toernooi de sport bekender te maken in Nederland. Doordat de deelnemers een geblindeerde bril dragen kunnen ook mensen zonder een visuele beperking met deze sport meedoen. Wil je in Zwolle graag mee doen met goalball? Kijk dan op goalballzwolle.nl.

“Met of zonder beperking, iedereen kan die sport doen.” Bas Brekelman, bestuurslid goalball Zwolle,

 

Goalball – Foto ©Naomi Everts RTV Focus Zwolle
Goalball – Foto ©Naomi Everts RTV Focus Zwolle

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button