Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

GGD IJsselland houdt weer soa-prikactie bij COC Zwolle

Zaterdag 16 mei houdt afdeling Seksuele gezondheid van GGD IJsselland weer een prikactie bij het COC in Zwolle. De GGD houdt haar prikactie tijdens Soul Saturday in ‘De Garage’, de nieuwe kroeg van COC Zwolle aan de Kamperstraat 17 in Zwolle.

Samenwerking COC en GGD

Het COC Zwolle en GGD IJsselland organiseren deze soa-prikacties al jaren. Harriette van Buel-Bruins, verpleegkundige van GGD IJsselland: “Deze acties blijven hard nodig. Jongeren weten echt niet voldoende over het hoe wat van soa, dat blijft ons opvallen. Ze vinden het ook vaak eng om naar de GGD te gaan met vragen over soa of veilig vrijen of voor een soa-test. Wij merken dat na speciale acties zoals deze, onze drempel voor hen is verlaagd.”

Testen, vaccineren en voorlichten

Tijdens deze avond kunnen bezoekers van het COC zich gratis en anoniem laten testen op soa. Naast het testen op soa, geeft de GGD voorlichting en advies over veilig vrijen en kunnen bezoekers zich laten vaccineren tegen Hepatitus B. GGD IJsselland is deze avond aanwezig van ongeveer 22.30 tot 01.00 uur.

Stappen en prikken, een prima combinatie

Jongeren blijken het een prima combinatie te vinden: een avondje stappen bij het COC en meteen iets vragen over soa, je laten vaccineren of je laten testen op soa. “Het is voor ons een extra avond werken, maar met groot effect want we bereiken nu jonge mensen die we anders minder snel hadden gezien”, aldus Van Buel-Bruins.

Meer informatie

Een afspraak maken voor het Soa spreekuur en / of een soa-test bij GGD IJsselland in Zwolle of Deventer is natuurlijk ook mogelijk. Kijk voor meer informatie op de website van GGD IJsselland: www.ggdijsselland.nl. Of bel voor een afspraak: 038 – 428 16 00.

Gerelateerde artikelen

Back to top button