CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

GGD begint drie dagen eerder met vaccineren in IJsselhallen

Zwolle – De GGD’en starten eerder dan gepland met de vaccinatie van zorgmedewerkers in de acute zorg. Ook de GGD IJsselland begint eerder met vaccineren. In de IJsselhallen start de vaccinatie niet op maandag 18 januari, maar op vrijdag de 15de. De Veiligheidsregio’s Hart voor Brabant, Rotterdam en Utrecht starten op 8 januari, Amsterdam, Drenthe en Haaglanden op 11 januari.

“Vanaf het begin was ons uitgangspunt: zo snel mogelijk zorgvuldig starten. Iedereen werkte tijdens de feestdagen keihard door en we kunnen gelukkig nu verantwoord vervroegen”, aldus André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland, de koepel van alle GGD’en.

GGD GHOR Nederland hoopt en verwacht dat er vanaf maandag 4 januari veel zorgverleners, van de verpleeg- en verzorgingsinstellingen, bellen om een afspraak te maken voor de corona vaccinatie. Daarom zetten ze gedurende de dag 2.000 mensen in om afspraken te maken. Desondanks kan het gebeuren dat er piekmomenten zijn waarop de wachttijden langer zijn. Is de wachttijd lang, of komt u er niet doorheen, dan adviseert de GGD het op een ander moment nogmaals te proberen. Rustigere moment zijn in de regel rondom lunch- en etenstijd of aan de randen van de dag. Het callcenter is zeven dagen per week van 08.00u tot 20.00u geopend, dus iedereen die een afspraak wil maken heeft daar ruimschoots de mogelijkheid toe.

Gerelateerde artikelen

Back to top button