EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gemist deze week; duizenden metaalarbeiders staakten en 15 postwijken in Zwolle bleven liggen

Zwolle – Metaalarbeiders uit Zwolle en omgeving gingen donderdagochtend staken voor een betere cao. Duizenden stakers werden met bussen naar de IJsselhallen gebracht. Er werd gestaakt omdat alle werknemers binnen de metaal branche dezelfde problemen ervaren. Hoge werkdruk, geen inspraak in de werktijden en onzekere contracten.

15 postwijken bleven liggen in Zwolle; PostNL Staking


Donderdag werd ook het werk neergelegd door personeel bij PostNL. In Zwolle durfden 13 ouderwetse postbodes en 2 postbezorgers het aan om te gaan staken.  Hierdoor bleven 15 postwijken liggen. Deze post werd een dag later dan normaal bezorgd.  In het hele land werd er door werkvoorbereiders, postbezorgers en postbodes  gestaakt. Volgende de FNV tegen de invoering van de  combibundel en de angstcultuur bij PostNL. Het bedrijf dreigt met ontslag van honderden medewerkers.

Combibundel

PostNL wil dat postbezorgers en postbodes op straat de post uit twee bundels gaan sorteren. Dit wordt de combibundel genoemd. Het sorteren van post gebeurt nu nog door postvoorbereiders in de sorteercentra. Werknemers van PostNL hebben laten weten dat de combibundel moet worden gestopt en eisen dat er naar hen geluisterd gaat worden.

Vakbond FNV: “Uit onderzoek blijkt dat het werken met de combibundel leidt tot meer werkdruk en fysieke klachten bij postbezorgers en postbodes.”

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren