Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

De Zwolse Stadslanderijen presenteren zich bij de Dijklandhoeve

Verslag: Michel Brinkhuis

Zwolle – De Zwolse Stadslanderijen bestaat uit een aantal boeren en tuinders die hun erf en land in de stadsrand van Zwolle hebben liggen, en een aantal boeren uit de buurt van Zwolle. Zondag lieten zij zich zien tijdens het Oogsfeest, bij de Dijklandhoeve aan de Luttekeweg 1.

Foto’s en video: Michel Brinkhuis

Een dag waarop je vooral kon ervaren wat deze Zwolse stadslanderijen je te bieden hebben. Lekker eten en lekker drinken, op biologische wijze klaargemaakt. Kinderen konden lekker spelen in het stro, en kijken naar de dieren. Ook was er live-muziek van een aantal singer-songwriters die optraden in een gezellige setting.

“We willen laten zien dat eten en leefomgeving met elkaar te maken hebben, verbonden zijn aan elkaar. Gezond eten en een gezonde leefomgeving horen bij elkaar.”, zo vertelt Jos van Leussen van de Stadslanderijen.

Ondanks dat het de hele dag regende drukte dat de sfeer zeker niet. Alle activiteiten vonden binnen in de schuren op het erf van de Dijklandhoeve plaats, waardoor de regendruppels de activiteiten niet verstoorden.

De Dijklandhoeve is een locatie van de gemeente, waar de Stadslanderijen verder vormgegeven kunnen worden. Het Oogstfeest, dat zondag plaatsvond, kan een beetje worden gezien als de echte start van de Stadslanderijen op deze locatie.

Later dit jaar vinden er nog twee activiteiten plaats bij de Dijklandhoeve. Op zondag 4 november is het Inwinterfeest, en een paar weken later, op zondag 16 december organiseren de boeren er een kerstmarkt. Wil je meer lezen over de Stadslanderijen, of de activiteitenagenda bekijken? Dan kun je een kijkje nemen op https://stadslanderijen.nl/.

Zwolse Stadslanderijen
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button