AlgemeenKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Gemeente start zoektocht naar partner voor de Statenzaal

Zwolle – Met welke partner gaat de Statenzaal de wereld veroveren? De gemeente Zwolle is gestart met een zoektocht naar een partner die invulling geeft aan een nieuw visitekaartje van de stad. Met input van Zwollenaren, want de Statenzaal wordt ook een pand voor de Zwollenaren, een plek waar zij trots op zijn.

Het Statenzaalcomplex was ooit het provinciehuis van Overijssel, nu is het gebouw toe aan een nieuwe invulling. Dit historische pand wordt een plaats waar mensen van binnen en buiten de stad op afkomen: een icoon van Zwolle dat je niet mag missen bij een bezoek aan de stad.

Erfgoed

Wethouder Binnenstad René de Heer: “De Statenzaal heeft heel veel potentie. Door dit monument open te stellen, maken we weer een stukje van ons prachtige erfgoed zichtbaar. We hopen hiermee nog meer bezoekers naar onze binnenstad te trekken, en de aantrekkingskracht van de stad voor onze eigen inwoners te versterken. En de Statenzaal wordt weer beschikbaar als fantastische trouwlocatie. Ik ben dan ook heel benieuwd welke ‘partner’ zich straks verbindt aan dit mooie gebouw met zoveel schoonheid.”

Open Huis

Zwollenaren en geïnteresseerden die de Statenzaal nog nooit van binnen hebben bewonderd, krijgen op zaterdag 16 maart de kans tijdens het Open Huis. Tussen elf uur ’s ochtends en drie uur ’s middags zijn er rondleidingen en kunnen mensen vrij rondlopen door dit tastbare stukje Zwolse historie. Ook kunnen bezoekers hun wensen en ideeën kenbaar maken voor de toekomst van de Statenzaal .

Gerelateerde artikelen

Back to top button