CoronavirusEconomieNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Gelukkige kappers door opening: ”dinsdag na de persconferentie was het juichen”

Zwolle – Nog een paar dagen en de kapsalons mogen weer open. Na een sluiting van vier maanden is dat goed nieuws voor de salons maar ook voor de klanten waarvan het coronakapsel nu wel heel erg lang is geworden. Iris en Maggie van salon ‘Kam & Schaar’ uit Zwolle staan te popelen om de deur open te gooien.

Zondag begon het al een beetje te kriebelen bij de kapsters. ”We waren elkaar al druk aan het appen. Dinsdag na de persconferentie was het echt juichen”. Toen maakte Markt Rutte officieel bekend dat de contactberoepen weer aan de slag konden. Bij de Zwolse kapsalon lopen de reserveringen binnen: ”We hebben al een wachtlijst van een maand”.

Veel extra maatregelen hoeven de dames niet te nemen. Tussen de eerste en tweede lockdown is er al gewerkt volgens de coronaregels voor contactberoepen:  ”We hadden de salon al anders ingericht. Zo kunnen we altijd met z’n tweeën in de salon werken. ” aldus de kapsters.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button