CoronavirusEconomieNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO – Horeca zet terrassen op in Zwolse binnenstad uit protest

Zwolle – Volop bedrijvigheid in de binnenstad donderdagmiddag. Er wordt gepoetst en gesleept met terrasstoelen. De Zwolse horeca is het beu en heeft donderdagochtend besloten om een statement te maken. Zaterdag en zondag zullen overal in de stad de terrassen uitgestald staan. Maar helaas kan de Zwollenaar er niet even een drankje drinken of een hapje eten. Want de terrassen worden afgezet met rood-wit lint.  Stickers en flyers met ‘Hier had u kunnen zitten’, ondersteunen de actie.

Met dit protest luiden de horecaondernemers de noodklok bij de politiek. Ze zijn in totaal al bijna negen maanden dicht sinds de eerste lockdown. Nu het mooie weer er aan komt en ook de winkels weer open gaan vinden ze het genoeg geweest. Anderhalve meter afstand houden is heel goed mogelijk op de terrassen, volgens de ondernemers. Als bewijs noemen ze de zomer van 2020 toen de terrassen ook open waren.

Iedereen die dit weekend eten of drinken bestelt via afhalen wordt gevraagd direct naast het terras buiten het rood-witte lint te gaan zitten.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button