Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gelijke gevallen, gelijk behandelen

Zwolle – Onlangs is het eerste artikel van de grondwet zichtbaar gemaakt in het Stadskantoor. Artikel 1 van de grondwet zegt dat “allen die zich in Nederland bevinden, in gelijke gevallen worden behandeld”. De tekst van het grondwetsartikel is zichtbaar gemaakt naar aanleiding van vragen van D66 in de Zwolse gemeenteraad.
In november 2022 vroeg raadslid Lizet Klein Nagelvoort tijdens het debat over diversiteit en inclusie aandacht voor het gelijkheidsbeginsel. Zwolle is namelijk een plaats voor iedereen. En discriminatie op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

Tijdens de raadsvergadering gaf Klein Nagelvoort dan ook aan dat een prominente uiting in het stadskantoor én het stadhuis belangrijk is. Het is een goede manier om gelijkwaardigheid van iedere Zwollenaar te benadrukken. “Als ik de tekst lees, dan maakt mijn hart altijd een sprongetje, want we leven in een vrij land”, aldus Klein Nagelvoort.

Inmiddels is de tekst van het grondwetsartikel reeds in het Stadskantoor opgehangen. Op korte termijn zal dezelfde tekst waarschijnlijk ook aan de buitenzijde van het gemeentehuis zichtbaar zijn, waar de fractie van D66 vol enthousiasme naar uitkijkt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button