EconomieNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Garage Martin aan de Derde Bredehoek in Zwolle is niet meer – na 50 jaar!

Zwolle – Ruwe bolster, blanke pit Martin van Garage Martin aan de Derde Bredehoek in Zwolle sluit na 50 jaar de deuren. De beste man is 81 jaar. Tijd om samen met zijn vrouw te genieten van de oude dag. Morgenavond krijgt hij een afscheidsreceptie in Hotel van der Valk in Zwolle.

Tijd heeft stilgestaan

In de werkplaats en het kantoortje lijkt de tijd te hebben stilgestaan. De nostalgie druipt ervan af. Mooie emaille borden aan de muur, een oud bureau met een ouderwetse schrijfmachine, een peuk in de asbak. Zo vind je ze bijna niet meer. Martin zelf heeft nog trouw zijn oude stofjas aan voor het sleutelen. ‘Een parel aan vakmanschap’, zo omschrijven zijn vrienden en kennissen hem.

Noodgedwongen garage begonnen

Martin begon in 1966, bijna 50 jaar geleden, zijn garagebedrijf. Noodgedwongen, zijn toenmalige vrouw overleed op jonge leeftijd en hij bleef achter met drie kleine kinderen. Martin was chauffeur voor een Frans bedrijf en was vaak de hele week van huis. ‘Ik heb mijn baan opgezegd en ben de garage begonnen. Zo kon ik mijn kinderen grootbrengen. Gelukkig ontmoette ik vrij snel mij huidige vrouw en ben ik hertrouwd’.

Parel aan vakmanschap

De garage was bekend bij Zwollenaren. Martin was een parel aan vakmanschap. Hij had verstand van Briggs & Stratton motoren, was Skoda dealer en was een harde werker. ‘Martin had altijd de nieuwste moppen en was een echte markante en sociale persoonlijkheid. Vraagbaak voor allerlei pluimage’ aldus vrienden en familie.

Hij moest hard werken voor zijn centen maar wist in de loop der jaren een vaste klantenkring op te bouwen en de nodige goodwill. Niet om de zaak te verkopen. Nee dat zat er niet in. Ook was er geen opvolger. Bovendien had de gemeente Zwolle vorig jaar zijn gehuurde pand te koop gezet. Dus besloot Martin na 50 jaar dan toch te stoppen.

De garage is nu leeg. Een stuk stadsgeschiedenis. Zwolle zal Garage Martin, de liters doorloopkoffie, de aangeveegde straat en de indrukwekkende voorraad boutjes, schroefjes en v-snaren moeten missen.

Garage Martin stopt na 50 jaar
Garage Martin stopt na 50 jaar
Garage Martin stopt na 50 jaar
Garage Martin stopt na 50 jaar

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button