Nieuws uit ZwollePEC ZwolleVoetbalVoorpagina

Foto’s PEC Zwolle in vermakelijk duel langs SC Heerenveen

Zwolle – Door een WK, waar we overigens niet aan meedoen, is de KNVB er alles aan gelegen om tempo te maken met het afronden van wedstrijden. Hierdoor nodigde het indirect 12.290 toeschouwers uit voor een midweekse speelronde, met een gevoelstemperatuur van -31 graden Celsius. Tijdens deze speelronde is team van’t Schip erin geslaagd een serieus gat te slaan met een direct concurrent. Door SC Heerenveen in met 3-2 thuis te verslaan in een vermakelijk duel, waardoor deelname voor de play-offs Europees voetbal weer een stapje dichterbij komt. PEC Zwolle heeft er in ieder geval alles aan gedaan het publiek te vermaken wat ook absoluut gelukt is. De Zwollenaren namen afstand door doelpunten van Marinus en Namli. SC Heerenveen wist na rust iets terug te doen in de naam van Dumfries, maar Saymak gooide 20 minuten voor tijd roet in het eten van de Friezen door de 3-1 droog binnen te knallen. Toch werd het nog even spannend toen Reza Ghoochannejhad 10 minuten voor tijd doelman Boer nog wist te verschalken. Echt in gevaar is PEC Zwolle niet geweest en heeft nu al 39 punten in de kruiwagen geschept.

PEC Zwolle en SC Heerenveen begonnen de wedstrijd beide goed waardoor het eigenlijk vanaf het begin een open wedstrijd was. PEC Zwolle, die haar sterkhouders weer op kon stellen in de basis, nam steeds meer het initiatief en creëerde ook in de beginfase de meeste kansen. Namli kwam, tegen zijn oude werkgever, goed opdreef en sneed elf minuten na de aftrap goed naar binnen maar kon zijn lichaam niet goed over de bal houden waardoor zijn schot over ging. Niet veel later krijgt Mokhtar een levensgrote mogelijkheid in een 1 op 1 situatie met doelman Hansen. PEC Zwolle weet in deze goede fase zichzelf te belonen. Kingsley wordt op recht diepgestuurd en houdt de bal knap binnen. Zijn voorzet wordt wat rommelig verwerkt en beland bij Mokhtar die, via een geblokt schot, de bal via de zijkant mocht voorgeven op de goed in de bal gekomen Maruinus. Marinus weet zijn hoofd tegen de bal te krijgen en kopt in de verre hoek de 1-0 binnen. Ook voor Marinus is SC Heerenveen een oude werkgever. PEC Zwolle ruikt in deze fase bloed en drukt goed door. Wat er dan gebeurd is voor de voetballiefhebber een genot om naar te kijken. Marinus maakt ruimte in het centrum door naar de buitenkant te lopen, dit gat wordt gevuld door Namli die vanuit de tweede lijn komt. Dit wordt gezien door Mokhtar die de bal op geniale wijze bij Namli weet te krijgen. Namli op zijn beurt neemt de bal klasse mee en passeert met deze beweging Hansen. De 2-0 is een feit en PEC zit op rozen.

Na rust is het PEC Zwolle die het goede spel voortzet. SC Heerenveen heeft wel wat wijzigingen op het middenveld aangebracht wat ze ook beter in de wedstrijd helpt. Het eerste kwartier na rust blijven beide ploegen prima spelen, zonder echt grote kansen te creëren. Zwolle laat daarbij wel steeds meer SC Heerenveen het spel maken en anticipeert op fouten en snelle uitbraken. Toch is het SC Heerenveen die terug in de wedstrijd komt door via de zijkanten door te breken. PEC Zwolle liet dit in deze fase ook een beetje gebeuren. Na de goal laat de ploeg weer zien waarom het meedoet om Europees voetbal en hoe goed het eigenlijk kan voetballen. PEC Zwolle geeft eigenlijk maar even gas en de 3-1- is een feit. Saymak wordt goed bediend na een gesmoord schot en schiet uiterst slim raak in de korte hoek. Toch wordt het nog even billenknijpen in een wedstrijd waarin eigenlijk niets aan de hand was. Reza Ghoochannejhad weet de bal achter de Boer te krijgen na een goede voorzet vanaf de zijkant. Dit is in mijn ogen het enige smetje op de voetbalavond, dit ging in een aantal gevallen toch wel te makkelijk. Na de goal van Reza Ghoochannejhad is PEC Zwolle nauwelijks nog in problemen geweest en wint het meer dan verdiend van SC Heerenveen.

PEC Zwolle danste met vlagen weer en liet uitstekend voetbal zien. Het was weer een feest om naar te kijken. Op naar een volgend direct concurrent in de vorm van FC Utrecht!

Met dank aan PEC.nu R.C.

Gerelateerde artikelen

Back to top button