Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Provinciehuis Zwolle krijgt struintuin met Overijsselse landschappen

Zwolle- De provincie Overijssel heeft een nieuw project gestart om de biodiversiteit rond het provinciehuis in Zwolle te vergroten. Het gaat om een struintuin die de verschillende landschappen van Overijssel laat zien. De tuin wordt aangelegd door een hovenier en leerlingen van het Zone.college.

Struintuin met wateropvang

De oude beplanting voor het provinciehuis is onlangs verwijderd. Een groot deel daarvan was dood of groeide niet goed. De nieuwe struintuin wordt in twee delen gemaakt. Dit jaar wordt het grootste deel van de voortuin aangepakt. Volgend jaar komt er een ondergrondse wateropvang om regenwater op te slaan.

Landschappen uit Overijssel met lokale planten

De struintuin is bedacht door ecoloog Piet Bremer. Hij wilde de diversiteit aan landschappen in Overijssel zichtbaar maken. In de tuin kunnen bezoekers kennis maken met de inheemse, lokale planten die bij elk landschap horen. Er komen ook bordjes bij de landschappen en planten met uitleg. Zo kunnen mensen ideeën opdoen voor hun eigen tuin.

Inheemse planten goed voor de biodiversiteit

Door inheemse planten te gebruiken, wil de provincie de biodiversiteit rond het provinciehuis verbeteren. Inheemse planten trekken namelijk meer soorten aan die afhankelijk zijn van bepaalde planten, struiken of bomen. In de struintuin kunnen mensen volgend jaar bijzondere planten en hopelijk ook vlinders of bijen bewonderen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button