Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpaginaWielrennen

Fietsweek Zwolle van start met tal van activiteiten

Zwolle – Tot en met 23 september staat Zwolle geheel in het teken van fietsen tijdens de Fietsweek Zwolle. Zo gaf afgelopen zaterdag 17 september wethouder Filip van As in aanwezigheid van profwielrenster Kirsten Wild het startschot voor de Fietsweek Zwolle. Door het startschot te geven voor het Rondje Zwolle vertrokken ook profrenners Maurits Lammertink, Henk Schipper en oud profs Rob Harmeling, Rik Reinerink, Theo de Rooij, Erwin Nijboer, Henry Dorgelo en Henk Poppe van wielrenvereniging Immer Weiter, zij gingen met liefhebbers het Rondje Zwolle (40 km) fietsen.

Wereldkampioen fiets koerieren

Kersvers wereldkampioen Ruben Hiddink uit Zwolle werd zaterdag in het zonnetje gezet door wethouder Filip van As voor zijn deelname aan het wereldkampioenschap fiets koerieren in Parijs. Van de ruim 600 deelnemers was Hiddink de snelste in de categorie Cargo.

Wethouder Filip van As en fietskoerier Ruben Hiddink
Wethouder Filip van As en fietskoerier Ruben Hiddink

Fietsactiviteiten

Zaterdag waren er tal van fietsactiviteiten voor jong en oud op het plein Achter de Broeren. Zo kon je ervaren hoe het is om als fietskoerier te werken en je kon inschrijven voor de Allycatrace pakketbezorging, die maandagmiddag van start gaat. Ben je niet zo’n snelle fietser? Dan kon je meedoen met de wedstrijd langzaam fietsen, ook kon je zelf één van de bijzondere fietsen uitproberen, zoals de innovatieve Dutchbike. Of fiets met een virtual reality bril door de Assendorperstraat in verschillende tijden.

Zo was er een tentoonstelling van antieke fietsen en waren er de hele dag BMX demonstraties. Pavarini Jeugdcircus laat zien hoe je op een éénwieler kunt sporten, er was een Familiepuzzeltocht en ´s middags speelde het Fietsorkest. Ook kon je de hele dag gratis je fiets laten checken en kleine reparaties laten uitvoeren en er was een tweedehandsfietsenmarkt.

Fietsweek Zwolle

Fietsweek Zwolle is een initiatief van de gemeente Zwolle, provincie Overijssel en 365 Dagen Fietsen, met medewerking van heel veel organisaties en ondernemers uit Zwolle. Ook na zaterdag zijn er nog leuke activiteiten, zoals een gezinsfietstocht langs wijkboerderijen, een Zwerfiefietstocht, een wielercafé, een workshop E-bike en toertochten voor 55plussers.

Fietsstad Zwolle

Zwolle is een echte fietsstad. In mei 2014 heeft de Landelijke Fietsersbond Zwolle uitgeroepen tot Fietsstad 2014. In en rondom Zwolle vind je prachtige fietsroutes. Met bijna 50% van de verplaatsingen binnen de stad op de fiets, telt Zwolle het hoogste fietsgebruik in Nederland.

Wat is er te doen

Tijdens de fietsweek vinden er allerlei activiteiten plaats waarbij de fiets centraal staat. Doe zelf actief mee of laat je verbazen door professionele stuntpiloten en sterke verhalen van (oud)profwielrenners.

Bekijk alle evenementen tijdens de fietsweek

Gerelateerde artikelen

Back to top button