AssendorpNieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Fietsstroken Hortensiastraat krijgen op 5 maart nieuw asfalt

Zwolle – Op dinsdag 5 maart tussen 07.00 uur en 17.00 uur herstelt men het asfalt van de fietsstroken aan de Hortensiastraat. Vanwege de verkeersveiligheid krijgen de fietsstroken een nieuwe laag asfalt. De Hortensiastraat blijft bereikbaar, maar verkeer moet rekening houden met flinke vertraging.

De kwaliteit van het asfalt op de fietsstroken van de Hortensiastraat gaat snel achteruit. Voor de veiligheid van fietsers is het belangrijk om dit snel te herstellen. Verkeer richting Hanzeland adviseert men om te rijden via de Marsweg, Ittersumallee en de IJsselallee. Fietsers vanaf de Hortensiatunnel kunnen omfietsen via de Deventerstraatweg, Groeneweg, de Leliestraat en andersom. Men zet verkeersregelaars in om het verkeer in goede banen te leiden en tekstwagens zullen de adviesroute aangeven in de omgeving van de werkzaamheden.

Meerdere afsluitingen tegelijk in Assendorp

Tegelijk met de herstelwerkzaamheden werkt men aan de Kop van Assendorp. Er zijn meerdere wegen tegelijk afgesloten in Assendorp en dat gaan Zwollenaren op 5 maart merken. Met de herstelwerkzaamheden aan de Hortensiastraat kan in verband met de veiligheid helaas niet gewacht worden totdat de Kop van Assendorp klaar is of een andere fase ingaat. De aannemer probeert de werkzaamheden aan de Hortensiastraat in één dag af te ronden.

Herstelwerkzaamheden IJsselallee

Op dinsdag 5 maart tussen 10.00 uur en 14.00 uur wordt op de IJsselallee ter hoogte van het BP-tankstation ook asfalt hersteld. Eén rijstrook is dan tijdelijk afgesloten. Verkeer kan gebruikmaken van de weg maar moet rekening houden met enige vertraging.

Ga voor een actueel overzicht van alle wegafsluitingen in Zwolle naar www.zwolle.nl/bereikbaarheid. Aanmelden voor informatie per e-mail kan via bereikbaarheid@zwolle.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button