Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

FÄIS geeft een feestje op het Thomas a Kempis College

Zwolle – Artiest FÄIS, van bekende nummers’Hey’ en ‘Know you better’ was woensdag aanwezig op het Thomas a Kempis College om een gastles te geven over songwriting. Een optreden in de hal voor alle leerlingen kon niet ontbreken.

“Hij kon super goed zingen,” vertelt leerling Evelien. “Leuk dat hij ook nog even een praatje maakte” voegt Marjolein er aan toe. Leerlingen konden na het optreden van FÄIS vragen stellen en met hem op de foto. Iris van Bueren, initiatiefneemster en docent muziek vond het echt fantastisch om haar leerlingen zoiets te kunnen aanbieden. “Dit was een unieke belevenis die leerlingen nooit meer zullen vergeten. Welke middelbare school kan nou zeggen dat er een wereldberoemde artiest op school komt optreden?”

FÄIS is een hit

Het meest in het oog en oor springend resultaat daarvan is wereldhit ‘Hey’ uit 2016. Het nummer is inmiddels goed voor honderd miljoen streams en acht keer platina. Opvolger ‘Used to have it all’ heeft twintig miljoen streams en zijn laatste radio hit ‘Know you better’ heeft veertien miljoen streams.

Buma Music Academy

FÄIS geeft namens Buma Music Academy een gastles over songwriting op een kleine selectie van middelbare scholen in Nederland. Buma Music Academy is een online lesprogramma over muziek dat zich inzet voor actueel en vernieuwend muziekonderwijs in het voortgezet onderwijs.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button