AlgemeenNieuws uit ZwolleVoorpagina

“Mevrouw, waar vind ik hier het VVV?”

Zwolle – “Veel toeristen maar zeker ook veel Zwollenaren vragen zich af waar ze terecht kunnen voor informatie over de stad of directe omgeving.”,  aldus Wies Dull van het Zwolse Balletjeshuis en waarin een Toeristische Informatie Punt zit.  “Ze zijn op zoek naar een plattegrond van het centrum, bezienswaardigheden, een stadswandeling, fietskaarten, souvenirs, et cetera zoals vroeger allemaal bij de VVV te krijgen was.” Dull pleit dan ook voor meer bekendheid bij winkeliers, horeca en Zwollenaren over de twee Toeristische Informatie Punten.

De VVV Zwolle is  verdwenen, hiervoor in de plaats kunnen zowel toeristen als Zwollenaren terecht bij de Toeristische Informatie Punten, een particulier initiatief van ondernemers van de stad.

Twee Toeristische Informatie Punten

Het grootste Toeristische Informatie Punt (TIP) bevindt zich in het Zwolse Balletjeshuis naast het Stadhuis. Hier zijn niet alleen folders en stadswandelingen te vinden maar worden ook Zwolse producten en souvenirs verkocht.

Een kleiner TIP is gevestigd in Waanders in de Broeren. Hoewel de bewegwijzering naar de TIP’s inmiddels is aangepast is voor veel toeristen en Zwollenaren de “VVV nieuwe stijl” nog altijd moeilijk te vinden.

“Een correcte verwijzing door winkeliers en horeca in het centrum komt ten goede aan de gastvrijheid van Zwolle.”, besluit Dull.

Toeristisch Informatie Punt Waanders in de Broeren © Peter Denekamp

Gerelateerde artikelen

Back to top button