Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Etiënne Reijnen keert terug bij PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft Etiënne Reijnen aangetrokken. De verdediger tekent voor 2 jaar en komt transfervrij over van het Israëlische Maccabi Haifa. Daar speelde de 32-jarige Zwollenaar afgelopen seizoen 27 wedstrijden.

Reijnen debuteerde als profvoetballer in het shirt van FC Zwolle in het seizoen 2006/2007. In Overijssel groeide hij al snel uit tot een vaste waarde. Tijdens de winterstop 2010/2011 pikte AZ de mandekker op. In Alkmaar stond Reijnen 3,5 seizoen onder contract en speelde hij voor het eerste Europees voetbal. Via SC Cambuur en FC Groningen streek Reijnen medio 2017 in Israël neer. Nu keert de verdediger dus terug in zijn geboortestad.

Etiënne Reijnen: ,,Het voelt heel goed om terug te keren, waar het allemaal begon. Toen ik de club in 2011 verliet speelde het nog in de Jupiler League. Het mag duidelijk zijn dat het in de jaren daarna hard is gegaan. Dat PEC Zwolle nu een stabiele eredivisieclub is doet mij goed en ik ga er alles aan doen om er een mooi seizoen van te maken.”

Technische manager Mike Willems is in zijn nopjes met de terugkeer van Reijnen: ,,We halen met Etiënne niet alleen een jongen van de club terug, hij brengt tegelijkertijd en naast zijn voetballende kwaliteiten ook een schat aan ervaring met zich mee. Dat is iets wat we, mede nu Diederik Boer en Dirk Marcellis gestopt zijn, goed kunnen gebruiken. We zijn dan ook blij dat Etiënne een terugkeer in Zwolle helemaal zag zitten en dat we er samen snel uit konden komen.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button