EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

PostNL wil aantal pakket- en briefautomaten uitbreiden in Zwolle

Op 7 locaties 24/7 je pakketje ophalen of afleveren

Zwolle – PostNL wil het aantal pakket- en briefautomaten fors uitbreiden in Zwolle. Er staan al automaten bij de bewaakte fietsenstalling aan het Gasthuisplein en bij de Haan tankstation aan de Hanekamp. Maar het postbedrijf van Nederland ziet ook kansen voor de automaten in andere delen van de stad. Daarbij heeft het postbedrijf de volgende locaties op het oog: Burgemeester Drijbersingel (Centrum), de Dobbe (Aa-landen), de Van Karnebeekstraat (Assendorp), de Sportlaan (Stadshagen) en de Belvéderelaan (Stadshagen). De vergunningen hiervoor zijn inmiddels aangevraagd.

De Haan tankstation aan de Hanekamp in Zwolle heeft sinds twee maken een post- en pakketautomaat. Foto © RTV Focus Zwolle

 

 

De Haan Tankstation

Bij de Haan tankstation staat de automaat er sinds een week of twee, weet de bediende van het tankstation te melden. “Het is nog niet heel erg druk. De mensen moeten het nog zien te vinden. Maar het is erg handig voor de buurtbewoners. Je hoeft niet thuis te blijven voor een pakketje maar kunt het na het werk gewoon afhalen. ’s Ochtends komen de bezorgers van PostNL de automaat vullen. De pakketjes die zijn gedeponeerd in de automaat halen ze dan op. ”

Werking pakket- en briefautomaat

De pakket- en briefautomaat bestaat uit een brievenbus met 2 openingen en meerdere lockers in verschillende formaten voor pakketten. Deze is geschikt om pakketten te versturen en te ontvangen en is tegelijkertijd een brievenbus. Consumenten versturen en ontvangen steeds meer pakketten door de groei in online shoppen. PostNL biedt deze consumenten steeds meer bezorgopties.

Jean-Luc Otten, Business Development Manager bij PostNL over de automaten: “We leveren pakketten thuis, bij de buren of op een postkantoor of pakketpunt af. En dat doen we overdag, ’s avonds en in het weekend. De automaten komen dicht bij of op locaties waar al een brievenbus staat en vervangen die betreffende brievenbus. PostNL blijft het netwerk van pakketpunten uitbreiden en daarbij horen ook deze automaten.

Pakket versturen

Pakket ontvangen

Gerelateerde artikelen

Back to top button