KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Eric Meurs voorgedragen als nieuwe raadsgriffier

Zwolle – De selectiecommissie van de gemeenteraad draagt de heer drs. E.W.K. (Eric) Meurs voor als nieuwe griffier van Zwolle. Eric Meurs zal, onder voorbehoud van de besluitvorming in de raad op 19 april, op 16 augustus starten en wordt eind augustus ten overstaan van de gemeenteraad beëdigd.

Profiel

Zwolle is door het vertrek van de huidige griffier, Arthur ten Have die binnenkort met pensioen gaat, op zoek naar een nieuwe griffier. De griffier is de schakel tussen de gemeenteraad, het college van B&W, de gemeente en de stad en geeft dagelijks leiding aan de raadsgriffie, de afdeling die de gemeenteraad ondersteunt. De gemeenteraad zocht iemand die in staat is de gemeenteraad mee te nemen en te positioneren, om invulling te geven aan de strategische opgaven van de stad en de veranderende positie in de samenleving. Iemand die bouwt aan goede relaties en staat voor de belangen van de raad. Een griffier met een flinke dosis politiek-bestuurlijke sensitiviteit die betrokken is bij Zwolle.

Reactie voorzitter selectiecommissie

Op de vacature hebben 37 kandidaten gesolliciteerd. Na diverse gespreksrondes wordt Eric Meurs unaniem voorgedragen. “We krijgen een topgriffier, die ruime ervaring heeft in het griffiersvak, zowel bij gemeenten als
bij de provincie. Hij zal de stad en de gemeenteraad in de tijd van evenwichtige groei waarin we zitten, goed ondersteunen”, aldus Jan Nabers, voorzitter van de selectiecommissie en fractievoorzitter van het CDA.

Eric Meurs

Voor Eric Meurs (56) is de politiek geen onbekend terrein. Hij heeft jarenlange ervaring in verschillende politiek/bestuurlijke functies. Sinds 2017 is hij griffier van Provinciale Staten van Zuid-Holland. Eerder was hij raadsgriffier in de gemeenten Vlaardingen en Smallingerland en werkte hij als adviseur bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Meurs ziet ernaar uit weer te werken bij de gemeente, als overheid die het dichtst bij de inwoners staat. Met Zwolle heeft hij een bijzondere band vanuit zijn verleden in het noorden van het land.
“Zwolle is een dynamische stad, een stad die groeit, met veel potentie en mogelijkheden. Maar vooral is Zwolle een prachtige stad, waar ik graag bij wil horen. Ik beschouw het als een eer de gemeenteraad en de inwoners van Zwolle te mogen helpen Zwolle verder te ontwikkelen en daarbij goed op de stad te passen.”

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button