Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Eerste stap naar groener Lübeckplein is gezet

Zwolle – Leerlingen van AOC Groene Welle Djordy, Maurits en Niels hebben op vrijdagochtend 22 september de stenen luchtkokers op het Lübeckplein deels voorzien van beplanting. Tijdens het aanbrengen van de beplanting kregen de hoveniers in spe een workshop van de Zwolse tuinontwerper Harry Pierik. Ook wethouder Ed Anker hielp mee. Het beplanten van de luchtkokers is de eerste stap in het vergroenen van het Lübeckplein.

Transformatie Lübeckplein

Het vergroenen van het Lübeckplein maakt onderdeel uit van de transformatie van het Lübeckplein tot het kloppende hart van Hanzeland. Bij deze transformatie staan vier V’s centraal: ver-vetten, verbinden, verzachten en vergroenen. Om dit te realiseren trekt de gemeente nauw op met bewoners, ondernemers, studenten en de overige gebruikers van het plein.

Samen

Tijdens de Haringparty die afgelopen zomer op het Lübeckplein plaatsvond, konden de gebruikers van het plein aangeven op welke wijze het plein vergroend zou moeten worden. De gemeente schakelde de Zwolse tuinontwerper Harry Pierik in om de eerste stap in het vergroenen van het plein te realiseren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button