KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Hedon wil uitbreiden maar vergt nog meer onderzoek

Zwolle – Onderzoeksbureau DSP acht uitbreiding van Hedon reëel, met uitbreiding van een grote zaal naar een capaciteit van ongeveer 1500 bezoekers. Ook een tweede zaal van 500 bezoekers zou hier geschikt zijn voor pop maar ook jazz of klassieke muziek of crossovers, evenals een café/restaurant met buitenterras met een klein podium. Dat blijkt uit een nota die wethouder Monique Schuttenbeld stuurt naar de gemeenteraad van Zwolle.

Daarnaast zegt de DSP-groep dat uitbreiding op de huidige plek een aantal ruimtelijke uitdagingen kent en daarom niet de voorkeur verdient.

Onderzoeken

Alhoewel de bezoekcijfers van Hedon momenteel gunstig zijn, is het beeld voor de lange termijn nog niet helder. Daarbij is onlangs een onderzoeksrapport van de VNPF (Vereniging Nederlandse Poppodia- en Festivals) verschenen waarin een zeer hoge kostenstijging waar vrijwel alle poppodia mee te maken hebben de vooruitzichten somber stemt.
In het kader van de ontwikkeling van de gebiedsvisie Noorderkwartier loopt er nog een onderzoek naar voorzieningen op cultureel gebied (incl. creatieve werkplekken) centrumbreed zodat samenhang en afstemming tussen Noorderkwartier, Stadshart, Spoorzone en de Nieuwe Veemarkt geborgd wordt op cultureel gebied.

De plannen voor een eventueel nieuw te bouwen Hedon in het Noorderkwartier vergen nader onderzoek, zowel ruimtelijk voor het Noorderkwartier maar ook stadsbreed op voorzieningenniveau. De gemeente laat daarnaast breder onderzoek doen naar stedelijk programmeren en de huisvestingsbehoefte voor de creatieve sector.

Het realiseren van de gebiedsvisie Noorderkwartier kan nog wel 10 à 15 jaar duren.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button