Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Dit kun je het weekend zien, horen en beleven bij Symphonica Stadshagen

Zwolle – Op zaterdag 24 en 25 juni wordt het Stadshaagse Twistvlietpark omgetoverd tot een festivalterrein. Zaterdag 24 juni kunnen bezoekers genieten van een cultuurfestival met openluchtconcert. Zondag 25 juni houdt Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel haar orkestendag ‘Vuurvogel Festival Klassiek’. Het hele event Symphonica Stadshagen is vrij toegankelijk te bezoeken.

Zaterdag 24 juni start vanaf 12:30 het Cultuurfestival in het Twistvlietpark met 4+ kindertheatervoorstelling van Jansen & de Boer over het boek ‘een ober van niks’. Verder zijn er allerlei leuke workshops voor kinderen, jongeren en volwassenen op het gebied van theater, muziek en dans. Geniet van optredens op het parkpodium, met Koffers met Jam, Luc Mats, Kadri Famenco, Pop & Rockkoor, MEC band en BRANDNEW coverband. Of doe mee met freerunclinics, pottenbakken, clown- of theater workshops en het kindercircus Pavarini.

Foodtrucks & verhalenvertellers

In het park staan verschillende foodtrucks en horeca gelegenheden, waar je gezellig kunt bijkletsen en genieten. Bezoekers kunnen aan hun tafel gratis een verhalenverteller ‘bestellen’ tijdens het eten. Die schuift dan aan om een verhaal te vertellen. Bijvoorbeeld voor kinderen, of juist oud-Zwolse verhalen voor volwassenen.

Openluchtconcert aan het water

Vanaf 21:00 start officieel het openluchtconcert. Bezoekers kunnen vanaf de kade van het Twistvlietpark genieten van dit concert aan de overkant van het water. Onder begeleiding van JSO De Vuurvogel treden verschillende gastsolisten, DIFF Dance Centre en Vocalgroup Vivid op.

Zondagmiddag orkestendag

Nieuw dit jaar is de uitbreiding naar de zondagmiddag. Dan organiseert JSO De Vuurvogel een orkestendag. Het ‘Vuurvogel Festival Klassiek’ vindt plaats op zondag 25 juni van 12:00 tot 17:00. Er doen vijf jeugdorkesten mee met totaal zo’n 250 orkestleden en begeleiding. Tijdens de changementen verzorgt elk orkest een akoestisch optreden in het Twistvlietpark tussen de mensen.

Doneren

Het hele event Symphonica Stadshagen is vrij te bezoeken. Oftewel, je hoeft geen ticket te kopen. Om te zorgen dat het festival ook in de toekomst vrij toegankelijk kan blijven, vraagt de organisatie om een vrijwillige bijdrage. Dit kan via https://symphonicastadshagen.nl/sponsoren/

Actuele programma

Het gedetailleerde programma, met blokkenschema en plattegrond kun je bekijken op https://symphonicastadshagen.nl/programma/
 

Gerelateerde artikelen

Back to top button