112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Directeur asbestbedrijf Kampen aangehouden vanwege arbeidsongeval

Zwolle/Kampen – De directeur van een asbestbedrijf uit Kampen en een Deskundig Toezichthouder Asbestverwijdering zijn woensdagochtend aangehouden naar aanleiding van een dodelijk arbeidsongeval in juni dit jaar in de gemeente Zwolle.

Beiden worden verdacht van het nemen van onvoldoende veiligheidsmaatregelen op de saneringslocatie, het beïnvloeden van een getuige en valsheid in geschrifte. De aanhouding van de twee is gebeurd door de Recherche Inspectie SZW in opdracht van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie.

Overleden na val door dak

Het slachtoffer was op vrijdag 29 juni met een collega een dak aan het saneren van een bedrijfspand. Nadat hij op een naastgelegen dak was gelopen, is hij door een polyester plaat van het dak naar beneden gevallen. De 28-jarige man bezweek twee dagen later aan zijn verwondingen.

Strafrechtelijk onderzoek

Direct na het ongeluk is de Inspectie SZW een strafrechtelijk onderzoek gestart, dit onderzoek leidde tot de aanhouding van de directeur van het asbestbedrijf en de Deskundig Toezichthouder Asbestverwijdering die ter plekke aanwezig was.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button