EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Derde editie programmeren met Scratch

Zwolle – Voor het 3 jaar op rij gaan ook dit jaar basisschool leerlingen uit groep zeven en acht kennismaken met programmeren. Een bijzondere editie want op vijftien en zestien oktober gaan in zowel Zwolle bij Het Deltion College, als in Hardenberg bij ROC Alfa College, bijna 1.000 leerlingen spelenderwijs programmeren met Scratch.

Dankzij dit initiatief van het Deltion College, Stadkamer Zwolle, Windesheim en VodafoneZiggo gaan de leerlingen kennismaken met onderwerpen uit het provinciaal coalitieakkoord. En de leerlingen gaan op Expeditie door Overijssel.

De basisschool leerlingen die nu in groep zeven en acht zitten betreden over ongeveer tien jaar de arbeidsmarkt. Het is van groot belang dat we ze nu al enthousiasmeren voor de ontwikkelingen van vandaag en morgen, waaronder computational thinking. Dit is het creatief nadenken over het inzetten van digitale tools om een probleem op te lossen. Iets wat vandaag de dag met alle snelle, technische ontwikkelingen steeds vaker een gewilde competentie is!

Tijdens het evenement maken de leerlingen uit groep zeven en acht diverse opdrachten. Per goede opdrachten krijgen de teams een blokje, en na acht blokjes hebben ze een code in hun bezit. Maar is dit de juiste code? Het snelste team met het juiste antwoord krijgt een prijs, onder andere uitgereikt door Gedeputeerde Tijs de Bree én voorzitter Techniekpact en CvB-lid, Thea Koster. Beide dagen worden de basisschool leerlingen geholpen en begeleid door studenten van de opleidingen onderwijsassistent en ICT van het Deltion College en Windesheim.

Tags
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close