Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bushalte bij Station Stadshagen ligt in het verschiet; ’t Hoge Huis moet wachten

Zwolle – ‘Bij het nieuwe station Stadshagen komt een bushalte.’ Wanneer is nog niet bekend, maar wethouder William Dogger heeft er alle vertrouwen in dat dit geregeld gaat worden door de Provincie Overijssel. Minder hoop is er op het terugkeren van de bushalte bij ’t Hoge Huis, de woonzorglocatie in de wijk. Dit meldde de wethouder maandagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Op 15 december dit jaar wordt het nieuwe station bij Stadshagen in gebruik genomen. Wat echter mist is een bushalte voor de lijn 1 die tussen Stadshagen en het centrum van Zwolle rijdt. In april werd dit al aangekaart door de raad bij wethouder William Dogger. Nu er nog steeds niks bekend is over de bushalte trok het CDA maandag aan de bel.

Dogger heeft er alle vertrouwen in dat de bushalte bij het station er komt. “Ik ben in gesprek met de gedeputeerde van de provincie Overijssel. Hij neemt de vragen over de buslijn in Stadshagen zeer serieus.” antwoord Dogger op de vragen van het CDA. “Ook de gedeputeerde vindt dat een treinstation zonder busstation eigenlijk geen station is”, aldus Dogger. Het lijkt er dus op dat de halte er komt maar of dit tegelijkertijd is met de opening van de bushalte is nog maar zeer de vraag. “Voor de bushalte bij het station is geen harde garantie gegeven dat hij op 15 december meegaat. Maar we hopen op niet al te lange termijn daarna wel.” besluit Dogger.

Op vragen van de SP of er gekeken kan worden naar de halte bij zorgcentrum het Hoge Huis, is het antwoord van de wethouder minder positief. Bij de nieuwe dienstregeling hebben andere delen van Stadshagen, zoals Breecamp, een bushalte gekregen. Vanuit deze buurten konden de mensen voor die tijd niet dichtbij op de bus stappen. Maar die nieuwe haltes zijn ten koste gegaan van de halte bij het Hooge Huis. “We kunnen dit, door de ontsluiting van de andere delen van Stadshagen, niet oplossen. Maar als we de kans zien om dit alsnog te herstellen, dan zullen we dat zeker niet nalaten.”

Een verzoek van de SP voor een uitgebreide debatronde over het openbaar vervoer werd niet raadsbreed gedragen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button