Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Deltionstudenten maken muziek voor vluchtelingen in het Midden-Oosten

In het Midden-Oosten leven zo’n 1,5 miljoen kinderen als vluchtelingen. Dagelijks worden ze geconfronteerd met oorlogsgeweld. Stichting ‘Music in Me’ helpt deze kinderen om door middel van muziek hun emoties te uiten en voor even de werkelijkheid te ontvluchten.  Studenten Artiest Muziek en Podiumtechniek van het Deltion College uit Zwolle zetten zich in voor deze stichting en zamelen geld in.  Zij doen dit door middel van een serie optredens in de wijde regio.  De eerste daarvan vindt plaats op 13 mei in ‘De Troubadour’ in Hardenberg. Iedereen is welkom vanaf 20.00 uur.

Tickets

Eerstejaarsstudenten Muziek vormen aan het begin van het schooljaar verschillende bands. Tijdens het studiejaar oefenen ze covers en schrijven ze zelf nummers. Als examenopdracht treden ze vervolgens op met de band en laten zien wat ze in een jaar geleerd hebben. Docent Geert Topper: “Dit jaar koppelen we er voor het eerst een goed doel aan. Met de verkoop van de tickets willen we een deel van het bedrag doneren aan ‘Music in Me’. We hopen op een grote opkomst met een mooi eindbedrag voor de stichting.” Optredende bands zijn: Clear Hallucination, Dismissed, Feyn, 79th-street en Susan& Erik-jan. Tickets zijn te koop bij de ingang van de zaal. De entreeprijs is € 3,-.

 

Mondharmonica’s

Frans Wolfkamp is oprichter van ‘Music in Me’ en heeft de studenten al tijdens de les verteld over de stichting. Daarnaast weet Wolfkamp als oud-directeur van het conservatorium wat het effect is van muziek op mensen en kinderen in het bijzonder: “Muziek verzacht leed, geeft vreugde en ontroert.” In dit project wordt de opbrengst besteed aan de aanschaf van mondharmonica’s. Daarvoor is er contact met de firma Hohner die de mondharmonica’s graag wil leveren voor dit mooie doel. Tijdens de optredens van de Deltion-artiesten is er ook de mogelijkheid om een mondharmonica te doneren.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button