KabelkrantNieuws uit ZwolleOnderwijs

De Vlieger 3 in Stadshagen wordt Kindcentrum de Vlieger

Zwolle – Op maandag 4 september om 8.30 uur is het nieuwe Kindcentrum feestelijk geopend! De Vlieger 3 gaat voortaan verder onder de naam: Kindcentrum de Vlieger.

Feestelijke opening

Op maandagochtend was het een drukte van belang op het schoolplein aan de Ingelandhof 1. Kinderen, ouders/verzorgers en buurtbewoners vierden samen de officiële opening van het nieuwe kindcentrum de Vlieger. Tijdens de zomervakantie is er hard gewerkt om het gebouw aan de Ingelandhof in een nieuw jasje te steken.  Én te voorzien van een nieuw logo. De nieuwe directeur, Marjolein Sijmons, sprak alle aanwezigen toe. De jarige Beau Visser mocht officieel een lintje doorknippen waarmee het kindcentrum geopend is.

Basisonderwijs, kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang samen onder één dak.

Door de naam ‘de Vlieger’ te behouden is het Kindcentrum een vertrouwde basis voor alle kinderen tussen de 0 en 13 jaar uit de omgeving. Er is samenwerking tussen basisschool de Vlieger, Catent Kinderopvang en Kinderopvang Breed. Daardoor zitten basisonderwijs, de kinderdagopvang, peuteropvang en de BSO samen onder één dak. Hierdoor is er voor de kinderen een soepele overgang tussen de verschillende groepen en school en werkt men aan een doorgaande ontwikkellijn voor het kind. Kindcentrum de Vlieger vindt het belangrijk dat kinderen zich in een veilige en vertrouwde omgeving kunnen ontwikkelen. Iedereen wordt gewaardeerd en mag zijn wie hij/zij is. Kinderen krijgen de ruimte om zichzelf, met plezier, te kunnen ontwikkelen en worden op een positieve manier gestimuleerd. Want… “Vliegeren. Je kunt het zelf. Soms staat er iemand achter je.”

‘Ontvliegeren’

De opening van het nieuwe Kindcentrum is de laatste stap in het ‘ontvliegeren’ van De Vlieger 1, De Vlieger 2 en De Vlieger 3 in Stadshagen en Westenholte. Vanaf september 2022 gaat De Vlieger 1 al verder onder de naam: WestWijs. Voor de zomervakantie is Kindcentrum De Vlieger 2 omgedoopt tot Kindcentrum Kasteelhoeve en nu is het de beurt aan De Vlieger 3. De drie scholen, die allemaal onderdeel zijn van Catent, krijgen hiermee de ruimte om zich op hun eigen manier te profileren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button