Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleOndernemend nieuwsVan onze partners

De tijd verglijdt

Zwolle – Door het Coronavirus zijn we behoorlijk uit onze comfort zone geraakt. Allemaal zoveel mogelijk thuisblijven, dus weinig vierkante meters om te leven. De woning was ons werk, onze school en contacten moesten voornamelijk via telefoon, videobellen of social media plaatsvinden. Saai, maar ook bijzonder om met het gezin zoveel bij elkaar te zijn en dus ook een vorm van quality time beleven. Eén gelukje was het mooie voorjaarsweer.

Wie niet op een appartement zonder balkon woont kon in elk geval nog genieten van de buitenlucht. En april was de zonnigste aprilmaand sinds het begin van de weermetingen. Ook mei kende veel zonuren, hoewel de temperatuur lager was dan gemiddeld. Juni trapt af met kou en regen, maar dat is – volgens de voorspellingen – van korte duur.

En wat zijn we toe aan een mooie zomer!

Door de bijzondere situatie, waar we allemaal mee te maken hebben en we samen moeten strijden tegen het virus, gaat de tijd snel voorbij. De zomer komt eraan en we hebben zin in vakantie! Toch zal die dit jaar ook anders zijn dan anders.

Anders dan anders 

Normaal gesproken zijn we al ver van tevoren bezig met het plannen van onze vakantie. Dit jaar hebben veel mensen de ontwikkelingen afgewacht, maar nu gaat het kriebelen en dringt opeens de tijd.

De vraag dringt zich op: gaan we naar het buitenland, per vliegtuig naar een zonnige vakantiebestemming of kamperen in Zuid-Europa? Of willen we geen risico’s en blijven we toch maar liever in eigen land? Waarom eigenlijk niet?

Met de fiets op avontuur

De familie Brunink uit Zwolle heeft wat rondgesurfd op internet en ontdekt dat fietsen met kinderen uitdagend, afwisselend en spannend is. Voor deze zomer is dat een uitkomst, een origineel en avontuurlijk alternatief voor dit bijzondere jaar. Ze hebben gelezen dat het slim is om niet het fietsen, maar het kind centraal te stellen. Als de kids het naar hun zin hebben, kunnen ook de ouders van hun welverdiende vakantie genieten.

De tip om vooral de oudste twee van 10 en 8 jaar een stukje van de regie in handen te geven, nemen ze ter harte. Ze stippelen een paar mooie routes uit, niet te vele kilometers per dag, zodat er voldoende tijd is om te pauzeren bij een riviertje, klimboom of een geleenheid om een ijsje te eten. De belofte van een ijsje geeft ze vleugels om de fietstocht op zich probleemloos af te leggen. Voor de jongste van 4 huren ze een aanhangfiets, zo hebben ze besloten.

Online shoppen

Een snelle zoektocht via Google levert een enorme keuze aan fietsen op, want bij een fietsvakantie hoort voor ieder een goede passende fiets. De oudste krijgt een sportieve kinderfiets 24 inch met versnellingen, nummer twee een kinderfiets 20 inch in panterprint. De hekkensluiter van 4 jaar mag tijdens de fietstochten in de aanhangfiets, maar krijgt voor thuis een kinderfiets 14 inch met zijwielen. Kijken hoe lang het duurt voordat zij zelfstandig kan fietsen en de zijwielen eraf kunnen. Alle gezinsleden zijn het eens: dit wordt een topvakantie!

Gerelateerde artikelen

Back to top button