KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Daverende start nieuwe voetbalcompetitie in Zwolle

Gezellige pot voetbal met 35+

Zwolle – Vrijdag 8 september jl. is in de zinderende hitte de nieuwste voetbalcompetitie in Zwolle op het hoofdveld van SV Zwolle van start gegaan. Het toernooi – een initiatief van SV Zwolle Vrouwen 1 – ving aan met acht teams uit regio Zwolle. Doelstelling van het toernooi: ‘leuke pot voetbal, gezellige derde helft’.

Initiatiefnemers Jolanda Koopman en Eline Westervaarder: “We merkten dat we met ons eigen team niet de juiste aansluiting hadden met de reguliere 7×7 KNVB-competitie. Na een inventarisatie zijn we vorig jaar een poule gestart met HMC en ZAC. En dat beviel goed! Daarom hebben we voor de zomer contact gezocht met andere voetbalclubs en hebben we vervolgens gezamenlijk besloten om deze nieuwe competitie op te zetten.”

De competitie bestaat nu uit teams van CSV, HMC, IJVV, SVI, SV Zwolle, VV Berkum en ZAC. “We hebben na afloop van onze eerste competitieavond veel enthousiaste reacties ontvangen. En dat geeft wat ons betreft aan dat voetbal gespeeld door vrouwen enorm groeiende is én dat er zo ook behoefte ontstaat aan andere vormen van voetbalcompetities.” De 35+ 7×7 wordt gespeeld op een half veld en zonder scheidsrechter waardoor het voetbal toegankelijk wordt.

De competitie wordt tot juni doorgespeeld met elke maand een toernooi op een van de deelnemende clubs. Als het seizoen is afgelopen, wordt er een nieuwe inventarisatie gemaakt voor het nieuwe seizoen. Teams die geïnteresseerd zijn om dan deel te nemen, mogen e-mailen naar vrouwenvoetbal@svzwolle.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button