KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Wat als je ouder dementie krijgt

Wereld Alzheimer Dag bij Stadkamer

Zwolle – Als een van je ouders dementie heeft komt er veel op je af, ongeacht hoe oud je zelf bent. Niet alleen je vader of moeder, opa of oma, verandert, ook de relatie verandert. Het kan zijn dat je meer gaat zorgen voor je vader of moeder en dat steeds meer besluiten op jouw schouders terechtkomen. Ook de communicatie, een fijn gesprek voeren, kan een stuk lastiger worden. Het is dan moeilijk om elkaar te volgen en te begrijpen.

Op 21 september houdt Stadkamer een avond die in het teken staat van Alzheimer. Na de film ‘oma, mag ik mijn pop terug?’ van theater Gnaffel gaan we met elkaar in gesprek over hoe het is om als (klein)kind je (groot)ouder te zien veranderen door dementie. De avond staat onder leiding van ervaringsdeskundige Ineke van Hofwegen. De avond is onderdeel Wereld Alzheimerdag bij Stadkamer in samenwerking met Zwolle Dementievriendelijk, WIJZ en Steunpunt Mantelzorg.

Je bent vanaf 19:15 uur welkom bij Stadkamer Centrum en de film start om 19:30 uur. Toegang is gratis, maar meld je wel aan op stadkamer.nl/agenda.

Over de film

‘Oma mag ik mijn pop terug?’ ken je misschien als theatervoorstelling over dementie, maar nu is het ook als film te bewonderen! Dit voorjaar maakte Theater Gnaffel met acteurs Sanne van Dijk, Mark Haayema en Elout Hol een prachtige filmversie van de voorstelling. Een nieuwe stap voor het gezelschap, waarin samen met regisseurs Erik Franssen en Jelle Tigchelaar is gezocht naar een manier om het vakmanschap van Theater Gnaffel te vertalen naar het witte doek. Deze ontmoeting van film en theater levert een uniek resultaat op, waarin beide werelden perfect samenkomen.

Dementievriendelijk Zwolle

Stadkamer wil bijdragen aan een dementievriendelijke stad Zwolle. In onze centrumlocatie kun je meer informatie vinden over dementie bij het Geheugenpunt op de eerste verdieping. Ook organiseren we activiteiten en lezingen over dit thema. Wij willen een toegankelijke plek zijn voor iedereen, ook voor mensen met dementie, ander hersenletsel en hun naasten. Heb jij daar ideeën over? Kom naar deze avond of deel je ideeën door te e-mailen naar hallo@stadkamer.nl.

Wil je meer weten over activiteiten in de stad rondom Dementievriendelijk Zwolle? Klik hier voor meer informatie!

Gerelateerde artikelen

Back to top button