Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

‘Dat is waar ik het voor doe, zodat de jeugd ook schone sportparken heeft’

Zwolle – Meer dan 60% van de inwoners van Zwolle doet vrijwilligerswerk. Toch wordt het nog vaak gezien als iets saais, stoffigs of iets wat alleen oudere mensen doen. Om dat beeld te veranderen, lanceren SamenZwolle, ZwolleDoet! en Stadkamer op 27 januari een nieuwe vrijwilligerscampagne genaamd #WATJIJDOET. Door portretfoto’s laten verschillende vrijwilligersorganisaties zien wie hun vrijwilligers zijn, jong en oud, en wat zij doen voor Zwolle.

Vrijwilligerswerk is al lang niet meer alleen voor ouderen. Achter de bar staan tijdens evenementen, actief zijn voor de sportclub van je kinderen, dieren verzorgen of een tuin bijhouden wanneer een ander dit niet lukt. Allemaal voorbeelden van vrijwilligerswerk.
Celine is één van de jonge vrijwilligers bij Hedon. Ze heeft een druk schema, maar helpt in haar vrije tijd graag achter de bar. Jan doet al langer vrijwilligerswerk, hij is al jaren actief bij voetbalvereniging SV Zwolle. Hij hoopt dat door de campagne meer jongeren
enthousiast worden om vrijwilligerswerk te gaan doen. “Toen ik opgroeide, zag ik hoe hard anderen werkten om de sportvelden te onderhouden. Dat is waar ik het voor doe, zodat de jeugd ook schone sportparken heeft”.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button