Natuur & DuurzaamNieuws in beeldNieuws uit ZwolleVoorpagina

Dahliatuinen in volle pracht; zaterdag 3 september open dag

Zwolle – Dahlia’s! Je hebt ze in allerlei soorten, maten en kleuren. Dat maakt het leuk. Meer dan 65 mensen beleven in Zwolle veel plezier aan het kweken van dahlia’s in de tuinen van Dahliavereniging Rondom de Peperbus. Zaterdag was er vanuit de Stadkamer een rondleiding georganiseerd bij de tuin aan de Ruusbroecstraat in Zwolle. Onze fotograaf ©Streetbird ging mee.

Wilt u zelf een kijkje nemen bij de Dahliatuinen? Dat kan! Op zaterdag 3 september 2022 houden beide tuinen een open dag van 10 uur ’s ochtends tot 3 uur ’s middags. Ook is er nog de hele maand augustus tussen 10.00 en 12.00 uur  bloemenverkoop in beide tuinen.
Website Dahliavereniging

De Dahliavereniging Rondom de Peperbus is opgericht op 12 oktober 1956. De vereniging heeft twee tuinen, één aan de Leo Majorlaan en één aan de Ruusbroecstraat. Elke dinsdagavond is er op de tuin aan de Ruusbroecstraat een verenigingsavond en ook elke dinsdagavond op de tuin aan de Leo Majorlaan. Naast de percelen van de leden is er ook een verenigingstuin. Op de verenigingsavonden wordt er gezamenlijk 2 uur gewerkt aan de verenigingstuin. Het is tevens een goede gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en meer over dahlia’s te weten te komen. De tuinen worden door de vereniging geploegd en uitgezet. Alle leden krijgen een sleutel van de tuin en kunnen zo op elke gewenst moment in hun eigen tuin werken en bloemen snijden. Naast het kweken van dahlia’s is er ook gelegenheid om chrysanten en kalebassen te kweken.

De dahliatuinen bevinden zich aan het Almelose kanaal 35 (Park de Weezenlanden) en aan de Ruusbroecstraat 3 in Zwolle.

<iframe src=”https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1avLIFrces_u1wu6kLrWZ2Ii0XG7fw6U&ehbc=2E312F” width=”640″ height=”480″></iframe>

Gerelateerde artikelen

Back to top button