Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

D66 en PvdA stellen schriftelijke vragen over niet-werkende rolstoelplaten in Zwolse bussen

Zwolle – De Zwolse fracties van D66 en PvdA hebben vragen gesteld aan het stadsbestuur over de rolstoeltoegankelijkheid van de stadsbussen in Zwolle.

Een rolstoelgebruiker werd onlangs in Zwolle vijf keer gepasseerd door bussen omdat rolstoelplaten kapot waren. Hij miste daardoor zijn geplande bioscoopbezoek. Het gaat om de bussen van RRReis Keolis, de vervoerder die in onze regio het stadsbus- en streekvervoer verzorgd.

De politiek vraagt het college om hierin te bemiddelen. Ook de Provinciale Staten fracties hebben het probleem opgepakt. Busvervoer wordt ingekocht door de provincie. Het aanspreken van de vervoerder is dan ook een taak van het provinciaal bestuur.

Website RRReis: ‘De bussen van RRReis zijn uitgerust met een rolstoelplaats, zodat ook mindervaliden kunnen reizen. De chauffeur klapt de rolstoelplank voor reizigers uit en helpt zo nodig bij het in- en uitstappen. Indien de bus is voorzien van een elektrische rolstoelplank kan de reiziger zelfstandig, of met behulp van een begeleider, hiervan gebruik maken.’

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren